Cees woonblog

Woonblog van Cees

Waarom kiezen voor een hoekbad

Vaak wordt er gekozen voor een hoekbad wanneer er weinig ruimte beschikbaar is in de badkamer. Wil je erg graag een bad maar past dit niet in de badkamer? Dan is de kans aanwezig dat een hoekbad wel gaat werken. Deze baden komen in veel verschillende afmetingen en kan dus zelfs in de kleinste badkamers worden geplaatst. Daarnaast ziet een hoekvormig bad er ook nog eens erg chique uit waardoor het zeker ook een mooie toevoeging is aan de badkamer. Heb je altijd al gedroomd van een lekker bad in je badkamer maar is de badkamer vrij klein? Overweeg dan eens om een hoekvormig bad aan te schaffen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor een wastafel en een wc of badkamer kast.

Waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuw bad

Voordat je een hoekbad gaat kopen dien je eerst de maten goed op te meten. Zo weet je zeker dat het bad ook daadwerkelijk in die hoek past. Het is ook belangrijk dat de afvoer en de leidingen in die hoek zit zodat je het bad ook vol kunt laten lopen en weer leeg kunt laten lopen. Wanneer dit niet het geval is kun je kiezen voor een badkamerrenovatie. Dit zal meer kosten met zich meebrengen maar dit zorgt er wel voor dat jij jouw droombadkamer kunt verwezenlijken. Een hoekbad is dus een praktische oplossing wanneer je weinig ruimte hebt. Wanneer je een mooi bad hebt gevonden kun je gaan nadenken over de vormgeving van de kraan en of je de douche boven het bad wilt gebruiken of dat je de douche ergens anders in de badkamer plaatst. 

Kies voor een mooi geheel in de badkamer

Wanneer je ervoor kiest om de kranen ook aan te passen bij de aanschaf van een nieuw bad, kun je de kranen afstemmen op de kraan bij de wastafel. Zo creëer je één geheel in de badkamer wat zorgt voor rust. Ook kun je de kleur van het bad aanpassen aan de stijl van de badkamer. Ook de afwerking van het bad kun je terug laten komen in de rest van de badkamer. Hebben de rest van de meubels een opvallend detail? Dan kun je dit ook verwerken in het bad om zo eenheid te creëren. Om de badkamer helemaal af te maken kun je het stijlen met leuke accessoires. 

Je hoekbad uitbreiden met diverse snufjes

Wanneer je jouw nieuwe hoekbad hebt gevonden kun je deze ook nog uitbreiden met extraatjes. Zo kun je nog meer plezier halen uit je nieuwe hoekbad. Zo kies je bijvoorbeeld voor een heerlijk kussentje of een badrekje waar je jouw drankje op kunt zetten of een goed boek. Ook kun je jouw bad omtoveren in een heerlijk bubbelbad. Hiervoor kun je te allen tijde advies inwinnen om de mogelijkheden te bespreken. Of je nu kiest voor een inbouw bad of een vrijstaand bad. Er is ontzettend veel keuze als het aankomt op hoekvormige baden kopen en het biedt jou de mogelijkheid om lekker te badderen, zelfs in de kleinste badkamer.