Cees woonblog

Woonblog van Cees

Wandverlichting LED

 

Wandverlichting is er te vinden in veel soorten en maten. Het voordeel van wandlampen is dat het zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Een staande lamp kan mooi zijn, maar die neemt wel weer een stuk vloer in beslag waar ook een tafeltje zou kunnen staan. Wandverlichting is er ook in LED vorm. Wandverlichting LED is te installeren boven bijvoorbeeld een bank of stoel om te dienen als sfeerlicht, maar ook als praktische verlichting voor bij het lezen. Met wandverlichting LED bespaar je ruimte en breng je de wanden extra tot leven. Voor een groot assortiment en goede kwaliteit kan je ook voor terecht voor wandverlichting LED bij Euroledshop; Topkwaliteit voor de beste prijs.

Waarom LED verlichting?

Maar waarom zou je dan kiezen voor LED verlichting in plaats van bijvoorbeeld gloeilampen of spaarlampen? Er zijn meerdere redenen waarom je voor wandverlichting LED zou moeten kiezen.

Energiezuinig

Waar mensen vooral aan denken bij LED lampen is dat ze milieubewust en energiezuinig zijn. Vergeleken met gloeilampen verbruikt LED verlichting al 80 tot 90% minder energie. De levensduur van LED verlichting is dan ook veel langer dan dat van andere soorten. Zo kan een LED lamp tot wel 50.000 uur meegaan, terwijl een gloeilamp het vaak niet langer volhoudt dan 1.000 branduren.

Licht

LED verlichting is niet alleen verkrijgbaar in wit. Veel mensen associëren deze soort verlichting nog met een kille kleur. Tegenwoordig zijn er echter al veel meer kleuren beschikbaar. Het is de norm geworden dat LED verlichting ook te verkrijgen is in een warm witte kleur. Om het nog gekker te maken worden eigenlijk alle kleuren nu wel aangeboden, de techniek blijft zich verbeteren.

Behalve de kleur geeft een LED lamp ook nog eens direct, vol licht. Een spaarlamp moet eerst opwarmen voordat hij vol licht kan geven. Als je op een donkere winterochtend de woonkamer in loopt, heb je dankzij wandverlichting LED gelijk de hele kamer verlicht met één druk op de knop. Je hoeft nergens op te wachten. Vind je het licht van de LED lamp te fel, dan is het ook nog mogelijk om deze te dimmen.

Als je kijkt naar Tl-verlichting, dan willen deze weleens gaan knipperen. Vooral op kantoren en scholen merk je vaak de flikkerende Tl-balken op aan het plafond, dit is duidelijk met het blote oog te zien. LED verlichting flikkert niet, ze staan constant aan en geven continu een vast en prettig licht af.