Cees woonblog

Woonblog van Cees

Wat kost een visgraat pvc vloer

De kosten voor een PVC vloer zijn heel erg verschillend. Een eenduidig antwoord op de vraag; wat kost een visgraat pvc vloer is daarom ook lastig te geven. Wel kunnen we je meenemen in de verschillende prijsklassen van deze vloer, zodat je een idee hebt waar je ongeveer aan zou moeten denken. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij altijd een bepaald prijsniveau voor ogen hebt gehad, maar dat eigenlijk helemaal niet meer het geval is. Uiteraard zijn er flinke kosten mee gemoeid, maar je kunt ook prima een PVC vloer krijgen voor iets meer dan 40 euro per vierkante meter. Om je een idee te geven, bespreken we enkele verschillende prijsklassen, zodat je een idee hebt hoe deze prijzen zijn opgebouwd.

De goedkoopste PVC vloeren

De vraag wat kost een visgraat pvc vloer, is natuurlijk een andere vraag, dan wanneer je het over een reguliere pvc vloer hebt. Wanneer we gaan kijken naar een basic pvc vloer, dan komen we in het goedkoopste segment uit op zo’n 40 euro per vierkante meter. Deze prijs in inclusief leggen en dus eigenlijk een all in prijs. Kies je voor een iets duurdere variant in dit segment, dan zijn ze er ook van 50 en 60 euro per vierkante meter. Dit prijsverschil zit hem met name in het feit dat de toplaag van deze vloeren dikker is, waardoor ze krasbestendiger zijn dan een goedkopere variant.

Doorsnee PVC vloer

De doorsnee PVC vloer, zoals een vloer van Therdex begint bij een bedrag van zo’n 60 euro per vierkante meter. Deze vloeren zijn kwalitatief hoogwaardig en kunnen oplopen tot wel 70 euro per vierkante meter. Echt moet je je wel realiseren dat je het dan over een rechte plank hebt. Kies je voor een motief, dan ben je iets duurder uit, maar dan heb je wel de bekende visgraat vloer.

Dure vloeren 

Gaan we kijken naar het duurste segment vloeren, dan komen we al snel uit bij de PVC visgraat vloeren. Deze vloeren beginnen bij zo’n 70 euro per vierkante meter en kunnen oplopen tot wel 80 of 90 euro per vierkante meter. Echt is een PVC visgraat daarmee nog altijd fors goedkoper, dan wanneer je kiest voor een echte houten visgraat vloer. Vooral met de techniek vandaag de dag, is de PVC visgraat bijna niet van echt hout te onderscheiden. Dus waarom zou je enkele tientjes per vierkante meter meer betalen, terwijl je ook kunt kiezen voor PVC. Het scheelt je niet alleen in de portemonnee, maar ook nog eens in het onderhoud. Een houten vloer dient namelijk periodiek te worden geschuurd en in de olie te worden gezet, iets wat bij een PVC vloer natuurlijk niet hoeft.