Cees woonblog

Woonblog van Cees

Wat maakt de troffelvloer het overwegen waard in de praktijk?

Wanneer je tegenwoordig in een woning binnenkomt zal je kunnen vaststellen dat er in heel wat verschillende huizen gebruik wordt gemaakt van strakke, naadloze vloeren. Het kan daarbij gaan om gietvloeren, maar ook om een zogenaamde troffelvloer. Voor deze laatste geldt dat ze door de jaren heen ontzettend vaak werd geïntegreerd in zakelijke omgevingen. Tegenwoordig is dat nog steeds het geval, maar zien we ze ook steeds vaker opduiken in een particuliere omgeving. Heb jij ook wel interesse in het realiseren van een dergelijke vloer in jouw huis? Dan is het zeker en vast de moeite waard om even de informatie door te nemen die je hieronder op deze pagina aantreft.

Over welke eigenschappen beschikt de troffelvloer?

Een andere benaming voor een troffelvloer is een zogenaamde mortelvloer. Het betreft hier een naadloze vloer welke bestaat uit gekleurde fijne grind- of kwartskorrels. Voor deze korrels geldt dat ze samen worden gebonden door een epoxyhars. Dit type vloer dankt haar naam aan de manier waarop de voegmortel wordt aangebracht. Hiervoor wordt handmatig te werk gegaan met een zogenaamde troffel en een vlakspaan. Ondanks het feit dat troffelvloeren vaak worden gerekend tot de categorie van de gietvloeren zijn ze dat eigenlijk niet.

Wat zijn de interessantste voordelen die eraan verbonden zijn?

De keuze voor een troffelvloer is er één die voor veel mensen al snel is gemaakt. In het verleden was het zo dat dit type vloer terugkwam in heel veel professionele omgevingen. Tegenwoordig zien we ze ook erg vaak terugkomen in bijvoorbeeld dokterspraktijken evenals in ziekenhuizen. Dat is het gevolg van het naadloze karakter en de zeer onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar je erbij op kan rekenen. In ieder geval, de belangrijkste voordelen van dit type vloer zijn de volgende:

  • Ze is bestand tegen een zware belasting;
  • Het naadloze karakter zorgt voor een moderne, industriële look;
  • De vloer is hard en bovendien ook slijtvast;
  • Ze kan worden gecombineerd met vloerverwarming;
  • De vloer beschikt over slipvaste eigenschappen;
  • Ze valt zeer eenvoudig te onderhouden en is daardoor erg hygiënisch;

Bij het realiseren van een nieuwe vloer maken heel wat mensen gebruik van de situatie om ook vloerverwarming te plaatsen. Wil jij ook graag dat die vervelende radiatoren eindelijk kunnen worden verwijderd? Dan is de combinatie voor dit type vloer met vloerverwarming altijd interessant.

Een troffelvloer kan ook voor jouw woning interessant zijn!

De riante hoeveelheid aan voordelen die er verbonden zijn aan de keuze voor een troffelvloer zorgen ervoor dat ze in menig aantal woningen uitstekend tot haar recht kan komen. In eerste instantie is er zoals reeds aangegeven het feit dat deze vloer nagenoeg geen onderhoud vereist. Het ontbreken van voegen en naden zorgt er dan ook voor dat het vuil er zich niet in kan manifesteren. Dit maakt ze ondanks een beperkt vereist onderhoud toch zeer hygiënisch. Het is dan ook niet voor niets dat deze vloeren zeer vaak in bijvoorbeeld dokterspraktijken ook worden toegepast. In ieder geval, ben jij op zoek naar een sterke vloer die zich kenmerkt door een minimalistische uitstraling? Dan zijn troffelvloeren van G-vloeren.nl absoluut exemplaren die de moeite meer dan waard zijn om te overwegen.