Cees woonblog

Woonblog van Cees

Adem elke dag de meeste zuivere licht in dankzij een luchtreiniger

Als we op het meest globale niveau naar de luchtkwaliteit kijken, dan staat het er niet goed voor. De miljarden auto’s die over het aardoppervlak krioelen en CO2 gassen uitstoten zijn nog maar het begin van het probleem. Naast die auto’s heb je immers ook tal van fabrieken, vliegtuigen die door de lucht vliegen, koeien en ander vee dat CO2 uitstoot, et cetera. Het was dan ook tekenend om te zien dat de luchtkwaliteit opeens een stuk beter werd toen Corona uitbrak. Het vliegverkeer was opeens drastisch teruggelopen en dat kwam de luchtkwaliteit alleen maar ten goede. Nu zijn we aan het einde van de corona crisis en we hebben wat in te halen. Mensen zullen juist massaal gaan vliegen en als het leven de normale gang hervat, zal de milieuverontreiniging alleen maar verder toenemen. De vele innovaties om deze verontreiniging tegen de gaan zijn dan ook als een druppel op de hete plaat. Mede ook omdat die innovaties lang niet in alle landen op de wereld worden toegepast. Op een minder globaal niveau heb jij dus ook te maken met een steeds minder wordende luchtkwaliteit. Daar is verder ook weinig aan te doen. Wat je wel kunt doen is het in je eigen huis in ieder geval fris houden met een luchtreiniger. Aangezien de buitenlucht niet altijd even fris meer te noemen is, is het openen van ramen en deuren echter niet langer een goede optie om frisse lucht binnen te laten. Dit is wel locatie gevoelig, want als je in Friesland op het platteland woont, dan is de lucht aanzienlijk schoner dan wanneer je in Amsterdam in het centrum woont. Maar het openen van ramen en deuren heeft ook nadelen wanneer de lucht wel gewoon fris is. Je laat immers ook koude lucht of warme lucht in de woning. Het plaatsen van een luchtreiniger is wat dat betreft de beste optie om de luchtkwaliteit in je woning op peil te houden. Je kunt de luchtreiniger aanzetten en dan heb je verder nergens omkijken meer naar. Je weet dan in ieder geval dat het met de luchtkwaliteit in je eigen woning wel snor zit. Je hebt verder weinig controle over de luchtkwaliteit buiten. Daarom doe je er goed aan om een luchtreiniger te kopen voor de locatie waar je wel invloed op de luchtkwaliteit kunt uitoefenen. Dan heb je daar in ieder geval elke dag frisse lucht tot je beschikking. 

Een luchtreiniger bestel je gemakkelijk bij luchtreiniger.nl

Mocht je een luchtreiniger willen bestellen, dan kun je terecht op de website van luchtreiniger.nl. Hier vind je in ieder geval verschillende soorten luchtreinigers. Je kunt vervolgens een model uitzoeken met voldoende vermogen. Je kunt hiervoor kiezen voor verschillende merken zoals: 

  • ProAirTech
  • Boneco
  • WINIX
  • Sharp

Je moet goed kijken of het vermogen van de luchtreiniger voldoende is voor de inhoud van de te reinigen kamer. Voor een kleine kamer heb je immers minder vermogen nodig dan voor een grote. 

Neem contact op via luchtreiniger.nl

Mocht je meer willen weten over de verschillende luchtreinigers, dan kun je meteen contact opnemen via de website van luchtreiniger.nl.