Cees woonblog

Woonblog van Cees

Altijd een appeltje voor de dorst dankzij een regenton van hout

Je hebt als mens elke dag dorst en dus drink je dagelijks allerlei vloeistoffen om die dorst te lessen. We drinken vaak dan ook wanneer we helemaal geen dorst hebben. Koffie en thee drinken we puur uit gewoonte, omdat het lekker is, omdat er cafeïne in zit of voor de gezelligheid. Babbelen over koetjes en kalfjes doe je immers het beste onder genot van een kopje koffie of thee. Je kunt immers niet koffieleuten zonder koffie. Het is dan ook fijn voor ons mensen in het Westen dat we geen vocht te kort komen. Het tegendeel is eerder waar. Maar een tuin heeft uiteraard ook dorst. De verschillende planten, bloemen en bomen hebben immers ook voldoende vocht nodig. Dat vocht halen ze uit de grond waar ze in geplant zijn. Maar dat betekent dat die grond wel voldoende vocht moet bevatten. Daarvoor moet het geregeld regenen. Maar het is tegenwoordig vaak dagen aaneen kurkdroog en warm. In de lente en zomer kunnen de planten en bloemen flinke dorst krijgen zonder dat deze door regen wordt gelest. Het is dan aan jou om die planten en bloemen water te geven. Hiervoor kun je leidingwater gebruiken, maar het is beter om eerst water uit de regenton van hout te tappen. Als je nog geen regenton van hout hebt, dan kun je deze bestellen via de website van regenton.nu. Dankzij een regenton van hout heeft jouw tuin, of in ieder geval de bomen, planten en bloemen in jouw tuin, altijd een appeltje voor de dorst. In de periodes dat het wel regent, kan de regenton van hout vol raken met regenwater. Op het moment dat het dan droog is en lang droog blijft, dan kan dat water in de regenton van hout gebruikt worden om de bomen, planten en bloemen water te geven. Bomen hebben minder snel water nodig, maar je bloemetjes gaan al snel dood als je ze niet dagelijks van water voorziet. Het is uiteraard slecht voor het milieu en de watervoorraad in Nederland als iedereen massaal water tapt uit de kraan. Daarom is het beter om zoveel mogelijk water uit regentonnen te halen, zodat we de voorraad leidingwater kunnen ontzien. Wat dat betreft doe je er goed aan om eens te kijken op regenton.nu, want daar kun je namelijk direct een mooie ruime regenton van hout kopen. Hoe groter de ton, des te meer water je kunt opslaan. Als je een royale tuin hebt met veel planten en bloemen, dan is een grote regenton van hout uieraard wenselijk. Voor een klein tuintje kun je echter volstaan met een kleine ton, mede ook omdat er in een dergelijke tuin vaak geen ruimte is voor een grote ton. 

Bestel de regenton van hout online via regenton.nu

Als je op zoek bent naar een mooie regenton van hout, dan kun je terecht bij regenton.nu. Dit geldt uiteraard ook voor een regenton van kunststof. Beide soorten bestel je gemakkelijk online bij regenton.nu. 

Bestel ook de nodige accessoires via de website

Als je een regenton in de tuin hebt, dan heb je ook verschillende accessoires nodig. Ook deze bestel je bij regenton.nu. Denk bijvoorbeeld aan accessoires als: 

  • Bladvangers
  • Vulautomaten
  • Kraantjes