Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoe maak jij je tuin BBQ proof?

Het barbecueseizoen komt er weer aan. Steeds meer mensen gaan lekker in de tuin eten en maken gebruik van hun barbecue die de hele tijd in de schuur heeft gestaan. Iedereen kent in deze tijden wat opstartproblemen. Waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens het barbecueseizoen? Ofwel: Hoe maak jij je thuis BBQ proof? Hier een paar zaken om rekening mee te houden.

Zorg voor een goede barbecue

Een absoluut onmisbaar product bij het voorbereiden op een barbecue is de barbecue zelf. Zonder barbecue is het ook niet mogelijk om te barbecueën. Bij het uitzoeken van een barbecue zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. Er bestaan hele grote gasbarbecues of juist compacte balkon barbecues. Voordat je gaat kijken naar een barbecue is het belangrijk om te kijken aan welke eisen deze zou moeten voldoen. Er is altijd wel een bepaalde barbecue die aan alles eisen voldoet. Een voorbeeld van een hele diverse barbecue zijn de Grizzly Grills kamado’s deze compacte barbeques in de vorm van en ei zorgen voor een heerlijke rooksmaak aan het vlees. Naast het kleine formaat en de kwaliteit van de barbecue zelf zijn er ook nog mogelijkheden om Grizzly Grill accessoires aan te schaffen. Deze geven de mogelijkheid om de barbecue nog verder te optimaliseren naar jouw wensen.

Zorg voor voldoende ruimte

Wanneer er flink gebarbecued gaat worden moet er wel rekening worden gehouden met voldoende ruimte in de tuin. Er moet niet alleen een barbecue kunnen staan maar ook een tafel en ruimte om voldoende mensen te ontvangen. Hierbij is het goed om te zorgen voor een hoeveelheid zitplaatsen dat het dubbele is van de hoeveelheid inwoners van het huis. Daarnaast kunnen er altijd nog creatieve oplossingen worden bedacht wanneer er meer mensen op bezoek komen. Mocht je een grote vriendengroep of familie hebben die vaak over de vloer komt, dan zou je hier ook rekening mee kunnen houden.

Niet te veel dichte bebossing

Bij barbecueën wordt er gewerkt met vuur. Bij het werken met vuur bestaat er altijd een mogelijkheid tot brand. Zeker achterin de tuin of voorin de tuin bestaat er een mogelijkheid dat er veel planten staan. Niet alleen planten maar ook andere voorwerpen kunnen een groot risico veroorzaken wanneer er met vuur wordt gewerkt. Vooral dorre takken of droge materialen zijn extra vatbaar om vlam te vatten. Voor de barbecue wordt aangemaakt is het verstandig om de omgeving van de barbecue zo goed als vrij te maken van losliggende materialen of planten die ter hoogte van de barbecue hangen. Naast deze preventieve maatregel is het ook altijd goed om rekening te houden met repressieve maatregelen. Natuurlijk is de kans op brand klein, maar mocht er iets gebeuren dan moet er wel snel actie ondernomen kunnen worden. Denk dus aan een grote emmer met water om een mogelijke brand te blussen en voldoende vluchtroutes.

Rook

Naast het zorgen van een veilige omgeving is het goed om rekening te houden met je omgeving. Barbecueën kan voor veel overlast zorgen. Denk hierbij aan de rook die voor veel overlast kan zorgen. Veel mensen vergeten dat deze rook het watergevecht van de buren zou kunnen verpesten. Naast dat het heel erg stinkt is rook ook niet goed voor de luchtwegen. Het kan bij mensen in het huis gaan zitten. Hou met barbecueën altijd rekening met de omgeving.