Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoe ziet de Treurwilg er uit?

boom-online-bestellen

Hoe ziet de Treurwilg er uit? De Treurwilg heeft een maximale hoogte van 15 meter en behoort tot de wilgenfamilie. Deze bomen zijn makkelijk te herkennen aan de hangende takken. Daarnaast zijn de bladeren gemiddeld 10 centimeter lang en hebben een blauwachtig en groene kleur. Het zijn snelgroeiende bomen en minimaal één keer per jaar horen deze bomen gesnoeid te worden. Deze bomen groeien namelijk 2 meter per jaar. Daarnaast is het aangeraden om deze bomen vlakbij een waterkant te planten. Vergeleken met een olijfwilg of Japanse zierkers wilt de treurwilg een vochtige grond.

Weeping Willows

Weeping Willows is het Engelse naam van de Treurwilg. Tijdens het regen vallen de druppels af van hun bladeren en lijkt het op tranen. Om die reden worden deze bomen Treurwilgen genoemd. Het zijn snelgroeiende bomen en minimaal één keer per jaar horen deze bomen gesnoeid te worden. Deze bomen hebben veel behoefte aan water en zijn moeilijk te verzorgen. Ze hebben veel meer aandacht en controle nodig dan andere bomen. Vergeleken met andere bomen leven de Treurwilgen niet zo lang. Ze worden ongeveer tussen de 70-90 jaar oud. Vergelijkbaar met mensenleven.

Viburnum tinus

Met andere woorden de Sneeuwbal. Vergeleken met de meeste bomen is de sneeuwbal boom veel kleiner. Deze bomen halen een maximale lengte van 2 meter. Ook deze bomen horen gesnoeid te worden. En meestal gebeurt dit in het voorjaar. De sneeuwbal boom groeit ongeveer tot 45 centimeter per jaar. Deze bomen zijn bestendig tegen harde winden en worden over het algemeen dichtbij de kust. Daarnaast is de sneeuwbal boom ook giftig als de Japanse zierkers. Er kunnen complicaties ontstaan bij het innemen van de bloemen. Om die reden is het verstandig om geen bloemen te plukken en vervolgens te eten.