Cees woonblog

Woonblog van Cees

Planten in huis nemen? Dit moet je weten!

Van plan om je huis wat meer groen te geven? Dan zijn planten natuurlijk de juiste oplossing! Maar hoe verzorg je die planten en hoe richt je jouw huis zo in dat het er leuk en levendig uitziet? Wij geven je tips! Zorg er in iedergeval dat je goed onderzoekt naar wat voor planten bij jou passen.

Verzorging van je planten

Kamerplanten hebben water nodig. De hoeveelheid water die ze nodig hebben, hangt af van welke planten je in huis hebt. De cactus heeft elke drie tot vier weken water nodig. Fenegriekplanten moeten echter twee keer per week worden bewaterd. Ook voor palm kamerplant geldt weer een andere hoeveelheid water. Om je planten zo lang mogelijk mooi te houden, wil je ze met alle liefde verzorgen. Met de juiste standplaats en de juiste hoeveelheid water heb je lang plezier van je kamerplanten. Merk je dat je boom nog wat meer nodig heeft? Je kunt je kamerplanten dan verzorgen met  extra plantenvoeding. Door ze af en toe  extra voedsel te geven, kunnen ze hun gezondheid verbeteren. Lees op de verpakking welke voeding geschikt is voor de plant. Het kan enorm variëren.

Tip: Wil je een philodendron kopen? Dan kan dat gewoon gemakkelijk online!

Verschillende kleuren

Ja, groen is zeker ook een kleur. Maar na verschillende tinten groen heb je misschien ook  behoefte aan afwisseling. Gelukkig zijn er veel soorten kamerplanten die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Vooral als de plant in bloei staat en de bloemen zichtbaar zijn, kun je de mooiste kleuren verwachten. Het zal prachtig staan ​​in je kamer! Door bewust planten van een bepaalde kleur naast elkaar te plaatsen, bouw je van je blanco canvas een stilleven dat perfect bij je past. Zie je hoe dit perfect aansluit bij jouw eigen stijl  in de vorm van nieuwe kamerplanten?

Hoeveel licht hebben je planten nodig?

De hoeveelheid licht die uw planten nodig hebben, verschilt sterk per soort. Sommige soorten hebben bijvoorbeeld veel zon nodig, terwijl andere soorten  geen probleem hebben met een beetje schaduw. Om zo lang mogelijk van de plant te kunnen genieten, is het belangrijk om  de beste standplaats te bepalen. Een goede vuistregel is dat planten met gekleurde bladeren over het algemeen meer licht nodig hebben dan groene planten. Ook is het goed om te weten dat veel planten  de volle zon niet verdragen. Cactus en cactussen zijn hier de uitzondering. De meeste planten groeien goed op een lichte plaats, uit direct zonlicht.