Cees woonblog

Woonblog van Cees

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een loungeset

loungeset

Eigen huis en tuin

Ga je op jezelf wonen, dan breekt een spannende tijd aan. Maar ook een drukke tijd. Voordeel is dat je alles kunt gaan inrichten en stijlen naar jouw eigen inzicht en smaak. Voor wat betreft binnen in huis gaat het dan om de kleurstellingen bijvoorbeeld. Denk aan de kleuren op de muren, maar ook aan de kleuren van de vloeren.

Naast de kleurstellingen gaat het ook om het model keuken en badkamer natuurlijk.

Als we dan naar de tuin gaan, gaat het weer om andere keuzes. Ben je bijvoorbeeld iemand met echte groene vingers en vind je het heerlijk om aan het werk te zijn in je tuin, dan kies je wellicht voor veel perkjes en veel begroeiing. Hier kun je dan lekker mee bezig zijn qua snoeien en bijknippen.

Of ben je iemand die na een drukke dag lekker wil genieten van zijn tuin door er te relaxen en te chillen. Dan kies je waarschijnlijk voor een meer onderhoudsvriendelijke tuin. Een loungeset mag in deze tuin dan eigenlijk niet ontbreken.

loungeset

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een loungeset

Als je een lounge set gaat kopen dien je rekening te houden met een aantal zaken. Ten eerste moet je kijken naar de ruimte die je hebt op de plek waar je de set wilt gaan plaatsen. Wil je graag een loungeset met een hoekbank? Meet dan even of hij kan staan op het desbetreffende terras. Is het terras te klein, dan kun je ook kiezen voor een rechte bank.

Kijk ook naar het materiaal. Omdat de set wellicht buiten staat, is het verstandig om te kijken naar een weerbestendige set. Als de set onder een overkapping staat heb je hier minder last van. Staat de set buiten, dan is het sowieso verstandig een afdekhoes erbij te nemen.

Omdat je zo comfortabel mogelijk wilt genieten van je set is het aan te raden deze goed te proberen in de winkel. Zodoende kom je niet voor een teleurstelling te staan als je hem in je tuin hebt geïnstalleerd en het valt toch tegen hoe hij zit.