Cees woonblog

Woonblog van Cees

Samenwerking in bedrijven

Een goede onderlinge samenwerking tussen werknemers in een bedrijf kan niet ontbreken. Je kan meestal niet een groot bedrijf opzetten en onderhouden helemaal alleen, hier heb je dus hulp bij nodig. Training within industry zijn trainingen die werknemers hierbij kunnen helpen. Het zorgt ervoor dat werknemers allemaal gelijk worden opgeleid, zodat er niet iemand kan worden voorgetrokken of juist worden achtergesteld. Betere samenwerking leidt tot betere resultaten, wat uiteindelijk kan leiden tot meer productie en meer winst. Vaak gaan er bedrijven failliet omdat de onderlinge samenwerking niet soepel verloopt. 

Doelen van bedrijven

Elk bedrijf is anders en heeft andere doelen en werkwijzen. Toch is er één doel waar elk bedrijf naar streeft: producten aanbieden. Deze producten kunnen in elke vorm bestaan. Denk bijvoorbeeld aan fysieke producten in een winkel, bijvoorbeeld een speelgoedwinkel of een supermarkt. Maar ook een restaurant biedt een product aan, namelijk eten en drinken. Ook ziekenhuizen, scholen en andere zorginstellingen bieden producten aan. Geen fysieke producten, maar wel hulp en zorg. Bij elk bedrijf draait het om het uitbesteden van iets en het terugkrijgen van geld of een ander product. Behalve bij vrijwilligerswerk. Vrijwilligers werken voor niks, maar doen dit omdat ze het leuk vinden of iemand anders willen helpen. Bedrijven, denk aan bijvoorbeeld TWI Company, helpen bij het behalen van deze doelen. 

Hoe gaat een bedrijf failliet?

Een bedrijf die failliet is, is in staat van een faillissement. Dit wordt ook wel bankroet genoemd. Bij een faillissement wordt er beslag gelegd op het gehele vermogen van een bedrijf. Het bedrijf kan de schulden niet meer betalen. In de coronapandemie zijn er talloze bedrijven failliet gegaan, omdat ze geen inkomsten meer hadden, maar nog wel kosten hadden om te betalen. Een bekend bedrijf dat failliet ging is de V&D, die in 2015 de deuren moest sluiten. Andere bekende bedrijven die failliet zijn gegaan zijn Licom, kinderopvangorganisatie Estro en Imtech.